Start > Webbtexter

Webbtexter

Är texterna på din webbplats svåra att förstå?

En webbplatsbesökare vill oftast snabbt hitta och förstå den information som hon eller han söker. Uppfyller inte din webbplats de kraven kan du vara säker på att besökaren genast lämnar din webbplats för att söka vidare på webben. Då har du kanske missat chansen till en god affär eller att informera om en viktig nyhet inom din organisation.

Att skriva webbtexter

Att skriva texter för webben handlar bland annat om att göra texten överskådlig och lätt att hitta i. Det gör du bland annat med hjälp av rubriker, lagom långa stycken, punktlistor och en luftig layout.

Sedan måste språket vara enkelt och begripligt för att läsaren ska förstå och orka ta sig igenom texten. För att läsaren ska få förtroende för din webbplats måste även texten vara språkligt korrekt. Allt detta kräver särskilda kunskaper av en webbskribent.

Saknar du kunskaper i hur du skriver en informativ och säljande webbtext? Eller har du inte tid att göra det själv? Då kan jag hjälpa dig med det.

Välkommen att kontakta mig för en diskussion. Vi kan också avtala tid för ett personligt möte digitalt eller fysiskt om du hellre vill det.

Tips för webbskribenter

Länkar

Vägledning för webbutveckling, Skriva texter

Boktips

Webbredaktörens skrivhandbok. Klarspråk på nätet. Guldbrand & Englund Hjalmarsson (2020)
Z-text
Barbro Zetterberg
Valtorp Junkergården 8
521 96 Falköping
Telefon: 070-590 85 57
E-post:  barbro@z-text.se 
Webb: www.z-text.se
Har FA-skatt

admin »